RET en Psychotherapie

praktijk

praktijk

Waarom deze praktijk?

Praktisch, kortdurend en professioneel. De aanpak binnen deze praktijk is concreet en gaat over hier - en – nu. Trajecten binnen deze praktijk zijn kortdurend. U weet binnen enkele gesprekken of de aanpak iets voor u is. Binnen de praktijk zijn een veelheid van erkende, moderne en wetenschappelijk getoetste methoden aanwezig.
Een traject binnen de praktijk is kort,
3 tot 6 maanden, gemiddeld 15 à 25 gesprekken van 45 a 90 minuten. Een traject kan klachtgericht en werk gerelateerd zijn (Training, Coaching en Eerstelijnspsychologie). Bij Psychotherapie kan de aanpak ook meer explorerend van aard zijn. Bij sterke en langdurig aanwezige patronen in uw denken en doen verkent u hierbij bijvoorbeeld ook waar deze vandaan komen, zodat u ze gemakkelijker kunt loslaten. Er wordt van verschillende methoden gebruik gemaakt waarvan Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Rationeel Emotieve Therapie (RET) en Kortdurende Dynamische Psychotherapie (KDP) de belangrijkste zijn. U krijgt daardoor een optimaal effectieve aanpak die door de beroepsvereniging en door zorgverzekeraars wordt erkend. Zorgverzekeraars bieden een gedeeltelijke vergoeding voor 1e lijnspsychologie en Psychotherapie wordt grotendeels vergoed. Ook veel werkgevers hebben vertrouwen in de aanpak en vergoeden de trajecten (als Training en Coaching). Uw gesprekken heeft u uitsluitend met een hoog opgeleide, ervaren professional. Er is geen wachttijd tussen het eerste gesprek en de vervolggesprekken.
En U?
De praktijk vraagt van u als cliënt een actieve inzet in de samenwerking. U kunt en wilt uw gevoelens en uw persoonlijk functioneren (op het werk) actief onderzoeken om er zodoende anders mee om te leren gaan. Lees verder over wanneer deze praktijk.